Sabtu, 18 Disember 2010

Chrome Notebook

Salam hari ni hujan tak berhenti sejak semalam lagi dan kebanyakan
masa hari ni dihabiskan dengan tido je. Semalam tak tido sebab tolong
seseorang cari isi untuk die buat tesis mengenai penggunaan sumber
terbuka dalam sektor kerajaan dan swasta.

Lepas tu dalam kul 3 pagi ade terbace sesuatu yang menarik dari Google.
Google mensasarkan untuk memberi 60,000 notebook percume
kepada pengguna dalam Pilot-Program anjuran Google. Google sekarang
sedang memperkenalkan sistem operasi mereka yang dipanggil
Chromium OS. Aku penah cube main chromium os masa pertengahan
tahun ni dan ia sangat menarik, pantas dan unik.

Ni la web yang Google perkenalkan pilot-program.
Malangnye Google hanya membuka peluang untuk beri
Laptop dilengkapi Chromium OS hanya di Amerika sahaja.
Sebenarnya dah lebih 8000 Google notebok telah
diedarkan secara percuma di Amerika.
Tapi aku tetap isi dan memohon jugak semalam.
Walaupon peluang na dapat tu agak nipis tp try jugak memohon.

http://www.google.com/chromeos/pilot-program-cr48.html

Ahhh lupekan dulu pasal Google notebook tu. Buat masa ni aku hanya
tengah penin sbb tade idea nak shoping ape pada musim cuti ni.
Daripada duk penin pk bende camtu, bek aku on9 dan terus on9.
Dapat la jugak ilmu hasil daripada on9 sejak mule cuti lagi..

p/s : I really wish to get that Cr-48 Chrome Notebook from Google :(
Comments
0 Comments

0 ulasan:

 
Related Posts with Thumbnails