Selasa, 28 Disember 2010

Lajukan FIREFOX !!!

Salam. Bagi pengguna mozilla firefox, kalau anda inginkan perubahan pada kelajuan browser anda, boleh la cube buat dalam post ni. InsyaAllah kelajuan browsing anda bertambah dan lebih baik daripada yang asal.
http://www.laymark.com/i/o/107.gif

1. Mule2 bukak Firefox / open new tab pada yang dah buka. Dekat address bar tu, tuliskan ni ----> about :config seperti yang ditunjuk dalam gambar di bawah. Warning akan keluar dan tekan je I'll be careful, I promise.

http://www.laymark.com/i/o/90.gif
2. Di bawah address bar, ade 1 ruangan yang ditulis Filter: dan tuliskan perkataan pipelining . sekarang anda cari perkataan :

network.http.pipelining
network.http.pipelining.maxrequest
network.http.proxy.pipelining

anda set-kan nilai tersebut seperti dalam gambar di bawah.. untuk ubah, klik 2 kali


3. pergi kembali ke bahagian Filter : dan tuliskan network.http.max dan anda akan nampak senarai yg ada.

Ubah nilai :

network.http.max-connections
network.http.max-connections-per-server
network.http.max-persistent-connections-per-server

seperti yang ditunjuk dalam gambar dibawah


4. Step yang last. anda rite klik kat mane dan pergi ke New > Integer. kemudian dekat box yang tulis Enter the preference name , anda tulis nglayout.initialpaint.delay > tekan Enter > Set value adalah 150 > enter > dan siap.
Restart Firefox untuk perubahan kelajuan. Selamat mencuba :) http://www.laymark.com/i/o/03.gif

p/s : anda bole reset kembali value td dengan rite klik dan pilih reset.






Comments
6 Comments

6 ulasan:

azrinrahim berkata...

slalu gne google chrome jer..lg laju dri mozilla..hehe

Freaky berkata...

chrome pon ok tapi bile line slow, chrome la paling slow.. die design untuk fast speed connection

AM berkata...

nice info.. thanks..

Freaky berkata...

welkam :)

Sca Ndx berkata...

aku still suka firefox. hehe. aku penah try ni. nt laju sikit. macam bila nak loading gambar.

Freaky berkata...

yerp btol tu Sca Ndx

 
Related Posts with Thumbnails