Rabu, 29 Disember 2010

Budak Uni

Salam. Sape yang sedang menuntut di ipta / ipts mesti akan melihat pelbagai jenis ragam, personaliti, tingkah laku, dan macam2 lagi yang terdapat kat diri pelajar dan suasana camni la yang menceriakan budaya kampus :D
http://www.laymark.com/i/o/80.gif

1. Pelajar yang sentiasa hensem / berhias / lawa kemana saje mereka berada tak kire masa, tempat atau suasana. Biasanya mereka ni sangat terkenal dan sering menjadi idaman para jejaka atau gadis2.
http://www.laymark.com/i/o/115.gif


2. Pelajar nerd pon agak pemes sbb mereka ni pandai saiko. Saiko mereka adalah kemana saje mereka pergi, buku sentiasa ade di tangan dan tempat fevret mereka adalah ni perpustakaan atau lepaking di dalam bilik dan study. ( aku nerd dengan komputer je, tapi aku tetap nerd :P )



3. Pelajar yang seterusnya dalah pelajar genius. Mereka ni genius sbb pointer mereka hampir mencecah 4.0 tiap kali exam, ada yang suke tdo dalam kelas dan main2 tapi yang hebatnye mereka ni jenis yang relaks dan takde duk kecoh pasal study lebih2 lagi bile musim exam menjelma ( sume da dalam pale otak ) .
http://www.laymark.com/i/o/32.gif http://www.laymark.com/i/o/44.gif


4. Pelajar yang asik duk berkepit umpama belangkas. Yang duk berkepit dengan die tu adalah pasangan die la, x kan belangkas lak yang berkepit. Makan bersama, pergi kelas bersama, kejut bangun tdo bersama bole kate banyak bende dibuat bersama pastu jumpe plak tiap2 hari ( aku hujung mggu jep :D ). Haihh



5. Pelajar yang alim / baik. Mereka ni selalu ke masjid / surau tiap2 masa dan kadang2 bile cuti panjang, ade yang keluar beberapa hari untuk menyebarkan dakwah. Kebanyakan pelajar macam ni bukan saje cemerlang akhlak tapi akademik mereka pon cemerlang gak



6. Pelajar yang seterusnya sangat dasat. Mereka ni tidak hadir ke kelas / kerap ponteng dan paling hebat, exam pon tak datang. Alhamdulillah takde kawan2 aku yang jenis macam ni. Mereka sume elok cume aku je kadang2 yang jem sket. Kalau ade kawan seperti yang no 6 ni, sile sile la nasihat mereka ye. :)
http://www.laymark.com/i/o/70.gif

Haaa tu je beberapa ragam budak2 ipta / ipts. kalau nak g detail lagi, sampai esok pon tak abis tulis.

p/s : Sebenarnye tade idea nak tulis ape :P
http://www.laymark.com/i/o/77.gif
Comments
12 Comments

12 ulasan:

ezzyra berkata...

agak2nye...aku trgolong dlm no bpe?hikhik

Freaky berkata...

tatau la azi. hahaha

shekechik [̲̅ə̲̅٨̲̅٥̲̅٦̲̅] berkata...

shekechik no 6 kot..ngeh3~

liela berkata...

awak x maksukkan pelajar yg kekadang selamba je x p kelas..or lmbt masuk kelas..pastuh assignment uat last minute..pastuh suka study last minute gak for exam..ni kena katogerikan pelajar Avergae kot? hehe..thats me :P

Freaky berkata...

shekecik : bahaya tu :)

liela : yg tu da habit bese trmasuk dgn saya gak. sbb tu tak tulis. hehe

Ukhti [Aki] berkata...

hahaa igtkan ape. ish2 tu kire idea gak pe. ;)

Freaky berkata...

ha ah bole la kate idea murah jep :)

NieyaVanilla berkata...

hahahha..betul r...ehh, ada agi...

golongan pelajar yg sangat taksub dengan game seperti dota, smpaikan g klas bwk lappy n men game..bongekkk..hahha

Sca Ndx berkata...

rindu zaman belaja

Cik Mulat berkata...

hoho...kalau yg no 4 tu slalu gak jumpe....ahakz...

Razil Tahir berkata...

tak upa jugak...
Group Game Freak... asek main game jer... lawan CS atau Dota sampai maa lebam!

Dan group Busy... yg nie byk involve ngan activitis uni sampai tak menyepat2 nak duduk lepak... :)

Shuk_ArChie berkata...

Wah best! tak sabar nak tempuh benda2 mcm ni... ~huhu~ ada yek? yg msk U x mau buat apa2.. kelas pon x p... Aduh.. apa nak jadi... jabatan agama x dtg tangkap ke geng2 "ulat" tu? hehehe

 
Related Posts with Thumbnails