Rabu, 29 Disember 2010

Action Movies

Salam. Movie genre Action, Sci-fi dan Spy memang fevret aku. Dalam post ni saje nak senaraikan 5 movie fevret yang telah ditonton tak kesah la yang lame atau yang baru.

1. The Bourne Identity, The Bourne Supremacy, The Bourne Ultimatum. Paling aku suke adalah The Bourne Ultimatum yang kuar pada tahun 2007. Citer pasal seorang agent cia yang diburu dan dikehendaki di seluruh eropah. SOundtrack music citer ni best, mendebarkan dan aksi sume aku bg rating A+. Ni citer paling aku suke.



2. Ip Man, Ip Man 2. citer kungfu yang sangat hebat dan lain daripada yang lain. Gaya lawan nampak natural dan karakter dalam citer ni sangat tenang bile berhadapan dengan musuh.



3. Preydator. Hero kite yang sangat hensem bile pakai topeng dan agak saiko bile x pakai topeng besi die tu. Citer ni best sbb aksi agak mendebarkan dan senjata yang digunakan sangat canggih.



4. Iron Man. Walaupon plot citer Iron Man 1 dan 2 agak slow sket tapi aksi tembak menembak dan lawan agak cool. Paling hebat mestilah kat iron suit die tu.



5. Bodyguard and Assassins. CIter mengenai sejarah revolusi di China. Nak explain pon x pandai citer ni cane tapi sangat menarik la. Ade aksi lawan2 dan bole tau camana idea untuk Revolusi tu wujud di China.



Tu je 5 citer yang aku suke. Ade banyak lagi tapi x larat la nak citer cam Transformers, Spiderman, Twilight saga dan bla bla bla.

Nak g amik angin petang jap. tata n salam :)

p/s : Movie Action + Surround Sound System = Gile Gempak




Comments
4 Comments

4 ulasan:

NuSaNa NoSa 91 berkata...

dlm byk2 tuh.. keen pernah tngok cite predator je.. tehehehehe~ ^_^

Freaky berkata...

haha 6t tengok la yang len gak kalo ade masa :)

eqbalzack berkata...

matt damon fav artist abg eq...

Freaky berkata...

owh ye ke ? haha best die lakon dalam ni

 
Related Posts with Thumbnails